Devlet teşvikli tanıtım günlerinde Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Devlet teşvikli tanıtım günlerinde Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çıkartma yaptı,motorlu araçlar teknolojisi öğretmeni Ahmet Özlü açıklamalarda bulundu .

Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gerçekleştirdiği Erasmus+ projeleriyle kendini yenilemeye ve belirlediği hedefler doğrultusunda kendini geliştirmeye devam ediyor.     

      Son yıllarda çevresel konuları ön plana tutan projeler yapmaya gayret gösteren okulumuz, çalışmalarını sürdürdüğü 2021-1-TR01-KA122-VET-000017001  nolu, “Motorlu Araçlarda Egzoz Emisyon Kontrol Sistemleri” isimli Erasmus+ projesinde 22.01.2023 – 18.02.2023 tarihleri arasında hareketlilik gerçekleştirilmiştir.

     Öğrencilerimiz proje kapsamında Almanya’ya gitmiş Herne ve Recklinghausen şehirlerindeki işletmelerde dört hafta boyunca staj yapmışlardır.

      Projeye okulumuz Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı son sınıfından 15 öğrenci katılımcı olmuş ve bu öğrencilerimize yine aynı alandan 3 öğretmenimiz refakat etmiştir.

    Almanya’daki işletmelerde yaptıkları stajla, öğrencilerimiz mesleki yeterliliklerini artırma fırsatı bulmuş ve teknolojik olarak kendini geliştirmiş bir ülkede farklı uygulamaları görme fırsatını yakalamışlardır.

    Konaklama Herne şehrinde yapılmış, barınma ve yemek ihtiyaçları bu şehirde karşılanmıştır.

    Servisler ile işletmelere giden öğrenciler haftada beş gün olmak kaydıyla dört hafta süre ile staj yapma imkânı bulmuşlardır.

   İşletme sahipleri ve çalışanlar ile iyi iletişim kuran öğrencilerimizin beceri ve çalışması takdir toplamış ve işletmelerden iş teklifleri almışlardır.

 İşletmelerde proje konumuz kapsamında motorlu araçlar üzerinde tamir, bakım, onarım yapan öğrencilerimiz edindikleri mesleki tecrübeleri sayesinde istihdam sorunu yaşamayacaklardır.

  Almanya’da kaldıkları süre boyunca farklı dil ve kültürleri tanıma imkânı bulan katılımcılarımız hafta sonları yapılan geziler ile Almanya’nın değişik bölgelerini görme fırsatı bulmaları yanında Hollanda’nın Amsterdam ve Belçika’nın Brüksel şehirlerine gitme ve bu şehirlerdeki tarihi ve turistik yerleri görme fırsatı da bulmuşlardır. Hareketlilik süresince teknik ve çevresel konularda gerçekleştirilen gezi ve incelemelerle Avrupa ülkelerindeki ülkemizden farklı yapılan uygulamaları gören öğrencilerimizin çevresel duyarlılıklarının gelişimi sağlanmış ve hassasiyetleri artırılmıştır. 

  Erasmus + Programı Kısa Süreli Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği kapsamında Almanyada staj yapma şansı bulan öğrencilerimiz, işletmelerinde imzalamasının ardından Europass hareketlilik belgesi alma hakkı kazanmışlar ve elde ettikleri kazanımları uluslararası platformda tanınır hale getirmişlerdir.

  Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  “Yeşil Bir Dünya için El Ele” sloganıyla çevresel tehditleri azaltmaya yönelik projeler yapmaya devam edecektir.