Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Sinsi düşman hipertansiyon!

Dünya 18.05.2023 - 09:43, Güncelleme: 18.05.2023 - 11:30 1417+ kez okundu.
 

Sinsi düşman hipertansiyon!

Sinsi düşman hipertansiyon
Sinsi düşman hipertansiyon! Her yıl 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü olarak kutlanmaktadır. Hipertansiyon Günü nedeniyle Özel EgekentHastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Bilge açıklamalarda bulundu. Dünyada çok fazla kişinin muzdaripolduğu bir hastalık olan hipertansiyonun yaşam kalitesine zarar verdiğini söyledi. Hipertansiyonun sinsi bir düşman olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ahmet Bilge, sinsice ilerleyip birçok ciddi sağlık problemine neden olabildiğini söyledi. Tansiyonun kanın damarlarda uyguladığı basınç olduğunu ve hipertansiyonun bu basıncın fazla olmasından kaynaklandığını söyleyenUzm. Dr. Ahmet Bilge, düzenli ölçüm yapılarak takip edilmesi gerektiğini söyledi. Sinsi ilerleyen bir hastalık olan hipertansiyon için belirtilerin dikkate alınmasının önemine vurgu yapan Uzm. Dr. Ahmet Bilge, “Hipertansiyonda baş ağrısı, baş dönmesi, nefes darlığı, çarpıntı, göğüste sıkışma, kulakta çınlama ve sık idrara çıkma gibi belirtilere dikkat edilmeli ve bir uzmana başvurmalısınız. Hipertansiyon belirti vermeden de ilerleyebildiği için hipertansiyon şikâyetiniz olmasa dahi ailenizde hipertansiyon ya da şeker hastalığı öyküsü varsa aralıklı tansiyon takibi yaptırmanızda fayda var.” şeklinde konuştu. “Dahili sağlık problemleriniz hipertansiyonu tetikleyebilir” Birçok dahili problemin hipertansiyonun oluşumunda etkin rol oynadığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Bilge, “Mevcut böbrek hastalığı, böbrek üstü bezi tümörleri, tiroit, kan damarlarındaki sorunlar ve kullanılan bazı ilaçlar hipertansiyonu oluşturabilir. Bu sorunlardan biri ya da birileri sizde varsa hipertansiyonunuzun olup olmadığının araştırılması gerekmektedir ”ifadelerini kullandı.  Dahili hastalıkların yanı sıra bazı başka faktörlerinde de hipertansiyonu tetikleyebildiğini sözlerine ekleyen Uzm. Dr. Ahmet Bilge, sağlıksız beslenme, fazla tuz tüketimi, hareketsiz bir yaşam sürmek ve fazla kilo alımının bu faktörler arasında yer aldığını söyledi.
Sinsi düşman hipertansiyon

Sinsi düşman hipertansiyon!

Her yıl 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü olarak kutlanmaktadır. Hipertansiyon Günü nedeniyle Özel EgekentHastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Bilge açıklamalarda bulundu. Dünyada çok fazla kişinin muzdaripolduğu bir hastalık olan hipertansiyonun yaşam kalitesine zarar verdiğini söyledi. Hipertansiyonun sinsi bir düşman olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ahmet Bilge, sinsice ilerleyip birçok ciddi sağlık problemine neden olabildiğini söyledi.

Tansiyonun kanın damarlarda uyguladığı basınç olduğunu ve hipertansiyonun bu basıncın fazla olmasından kaynaklandığını söyleyenUzm. Dr. Ahmet Bilge, düzenli ölçüm yapılarak takip edilmesi gerektiğini söyledi. Sinsi ilerleyen bir hastalık olan hipertansiyon için belirtilerin dikkate alınmasının önemine vurgu yapan Uzm. Dr. Ahmet Bilge, “Hipertansiyonda baş ağrısı, baş dönmesi, nefes darlığı, çarpıntı, göğüste sıkışma, kulakta çınlama ve sık idrara çıkma gibi belirtilere dikkat edilmeli ve bir uzmana başvurmalısınız. Hipertansiyon belirti vermeden de ilerleyebildiği için hipertansiyon şikâyetiniz olmasa dahi ailenizde hipertansiyon ya da şeker hastalığı öyküsü varsa aralıklı tansiyon takibi yaptırmanızda fayda var.” şeklinde konuştu.

“Dahili sağlık problemleriniz hipertansiyonu tetikleyebilir”

Birçok dahili problemin hipertansiyonun oluşumunda etkin rol oynadığını vurgulayan İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet Bilge, “Mevcut böbrek hastalığı, böbrek üstü bezi tümörleri, tiroit, kan damarlarındaki sorunlar ve kullanılan bazı ilaçlar hipertansiyonu oluşturabilir. Bu sorunlardan biri ya da birileri sizde varsa hipertansiyonunuzun olup olmadığının araştırılması gerekmektedir ”ifadelerini kullandı. 

Dahili hastalıkların yanı sıra bazı başka faktörlerinde de hipertansiyonu tetikleyebildiğini sözlerine ekleyen Uzm. Dr. Ahmet Bilge, sağlıksız beslenme, fazla tuz tüketimi, hareketsiz bir yaşam sürmek ve fazla kilo alımının bu faktörler arasında yer aldığını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizlipostasi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.